Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mosható intimbetét erős vérzéshez Szeléné - Cherry Liqueur

Ár:
2.890 Ft
Diszkrét viselet közepesen erős vérzés alatt ez a cseresznye mintás mosható intimbetét, XL méretben
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. július 05.
Gyártó: Emilla
Menny.:db

 

 

 

  

Leírás

Kiváltanád a műanyag betétet egy környezetkímélő megoldással?

Bemutatjuk Neked a mosható intim betétet, amely erős vérzés esetén is biztonsággal és kényelmesen használható.

A Szeléné - Cherry Liqueur mintázatú, XL méretű mosható intim betétet erősebb napokra ajánljuk. 

  • Erősebb ciklus esetén és éjszakára  
  • A termék hossza: 30 cm
  • Szélessége összepatentolva: 8 cm
  • Felső, belső réteg: 100% pamut
  • Alsó réteg: 100% PES+TPU

Hogyan válassz mosható intim betét méretet?

Minden mosható betétnek van egy patentolt szélessége és egy hossza. Kétféle módon választhatjuk ki a hozzánk leginkább passzoló méretet:

1. Mérjük le az eddig használt eldobható betét hosszát és középen a szélességét.
2. Mérjük le a fehérneműnk ülepének a szélességét középen.

Ezeket a méreteket vessük össze a mosható betétek méreteivel és a hozzá legközelebbit válasszuk.
Extra tipp: Ha pont két méret között vagyunk szélességben, válasszuk a keskenyebbet, ha pedig hosszban, válasszuk a hosszabbikat!
Fontos: Laza, régi, kinyúlt fehérneműkben elmozoghatnak a mosható betétek, válasszunk passzentos, kényelmes alsóneműt!

Melyik oldala van felül a mosható intim betétnek?

Mindig a mintás/pamutos oldala ér a bőrünkhöz, és az, ahol a címke található, van a fehérnemű felé.
Új termék esetén a betéteket minden esetben ki kell mosni az első használat előtt mosógépben, 30 fokon. Pont úgy, ahogy bármilyen új ruhaneművel tennénk a vásárlás után.
Tisztítás: A használt betétet először mindig hideg vízben öblítsük, mert ha a vérfoltot meleg vagy forró víz éri, maradandó foltot hagyhat a szöveten. Ha nagyon világos mintájú betétet választottunk, érdemes kezelni a foltot folttisztító szappannal, vagy folttisztító sóval.
Ha makacs a folt: Kezeljük a fenti tisztítószerek egyikével a foltot, dörzsöljük be és hagyjuk rajta hatni 15 percig. Aztán öblítsük ki hideg, vagy kéz meleg vízben. Ezt a folyamatot ismételhetjük, majd tegyük félre a betétet mosásig (Pl. egy külön erre kialakított szennyesbe, esetleg betét tartó neszesszerbe.)
Fontos, hogy a nedves betéteket sose tároljuk a levegőtől elzárva. Majd mossuk ki őket kézzel, vagy gépben 30-40 fokon.

A mosható intim betét bírja a magasabb hőfokot is mosásnál?

Igen, sőt ki is főzhető a betét, ám azt tanácsoljuk, hogy minél ritkábban mossuk azt nagyon forró hőfokon, hogy minél tovább használhassuk a terméket.

Mivel mossuk ki a mosható intim betétet a mosógépben? 

Elsősorban a természetes mosószereket ajánljuk, pl. a mosószódát és öblítő helyett az ecetes vizet. 2 dl vízben egy-két kupaknyi ecet elég egy mosáshoz. Mellé használhatunk illóolajat vagy mosóparfümöt, ha szeretnénk.

Bolti mosószerekkel nem is lehet a mosható intim betétet mosni?

Ha a bőrünk nem allergiás a mosószerünkre, azzal is moshatóak. Ám az öblítőt azért nem ajánljuk, mert az a textil felületén egy vékony filmréteggel vonja be a pamutszálakat és így az évek során veszíthetnek a betétek a nedvszívó képességből.

Vasalni lehet a mosható intim betétet?

Tapasztalataink szerint nem szükséges, de lehet. Gőzölős vasalóval vasalhatóak, a pamut felőli oldallal felfelé. Ha nincs ilyenünk, akkor vékonyan permetezzük be a betét felületét vízzel, mielőtt kivasalnánk.

Szárítógépbe tehető a mosható intim betét?

Igen, alacsony hőfokon szárítógépben is száríthatóak.

Miből készülnek a mosható intim betétek?

A betétek felső rétege legtöbbször pamutból készülnek, de készítünk bambuszból, és minkyből is betéteket. Ha nem tisztasági betétről beszélünk, mindig van egy extra nedvszívómag bennük, amelyek a nedvszívás erősségétől függetlenül szintén 100% pamutból készülnek. A nedvességzáró anyag pedig egy speciális lélegző textil, amit a legtöbbször búvárruhákhoz használnak. Ez gátolja meg azt, hogy a betét átázzon. Minden textil ökotex standard 100 vagy GOTS (bio) tanúsítvánnyal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy kíméletes, bőrbarát és allergén-mentes anyagokból készül. A patentok is nikkelmentes fémpatentok, eredetileg babaholmikhoz használják őket.

Meddig használhatunk egy mosható intim betétet?

Egy betét általában öt évig, vagy kb. 60 mosásig használható, ha megfelelően tisztítjuk őket, de nem ritka, hogy ennél sokkal tovább is jók maradnak.

Nagyjából hány darab mosható intim betétre van szükségünk egy menstruációkor?

Ez sok dologtól függ, emiatt változó lehet mindenkinél ez a szám. Elsősorban függ a menstruáció erősségétől, és attól, hogy hány napig tart a vérzés. Továbbá attól, hogy milyen vastagságú betéteket vásárolunk (tisztasági betétet, közepes erősségű vérzéshez vagy erős vérzéshez valót.) Átlagosan 14-20 db betét elegendő, de azt tanácsoljuk, hogy eleinte érdemesebb csak 3-4 betétet beszerezni és kitapasztalni, hogy mennyi ideig elegendőek és mennyire van még szükségünk. Könnyű kimosni őket és hamar száradnak, így egy ciklus alatt akár többször is használhatjuk ugyanazt a betétet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés